Biohuis is nieuwe organisatie voor biologische boeren

Op 18 januari is in Zwolle bij vakbeurs Biovak de startvergadering van het BioHuis. Het BioHuis is een nieuwe organisatie voor biologische boeren.

Het gaat om een initiatief van de verschillende sectorale en regionale biologische organisaties: Natuurweide, VBV, BPV, Prisma, Groene Geit, NVPM, NBLV, FBBF, Biowad, BDEko, LTO Noord, ZLTO, LLTB, Productwerkgroepen Boomteelt en Sierteelt, Studieclub akker- en tuinbouw Zuidwest en LTO Groeiservice Bio Glas.

Het BioHuis is in oprichting en voor de ledenvergadering worden alle biologische boeren en boerinnen uitgenodigd. De oprichting van de organisatie gebeurt bij de opening van de Biovak.

De afgelopen decennia heeft de biologische sector veel ontwikkelingen doorgemaakt. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor de overheid, die veel initiatieven van de sector heeft ondersteund. De overheid legt het initiatief in de toekomst meer bij de sector zelf. De verschillende sectorale en regionale biologische organisaties zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het moment daar is dat de biologische primaire sector een gezamenlijk onderkomen krijgt in het BioHuis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *