Inventarisatie groepshuisvesting zeugen

Het Productschap Vee en Vlees (PVV) inventariseert samen met de landbouworganisaties LTO en NVV of het zeugenhouders gaat lukken om voor 2013 alle dragende zeugen in groepen te huisvesten.

Door Europese regels is vanaf 1 januari 2013 alleen nog maar groepshuisvesting van dragende zeugen toegestaan in heel Europa. Van de Nederlandse zeugenhouders heeft nu nog ongeveer 25 % de zeugen individueel gehuisvest.

Met de inventarisatie willen PVV, LTO en NVV, eventuele problemen met vergunningprocedures bij het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) onder de aandacht brengen. Hiervoor heeft het PVV informatie van zeugenhouders nodig. Om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie bij zeugenhouders, verstuurt het PVV deze week aan alle zeugenhouders een vragenlijst. Hierin wordt gevraagd naar de situatie op de bedrijven en naar de haalbaarheid van de groephuisvesting.
Samen met LTO , NVV en het Ministerie van EL&I zal het PVV dan nagaan welke vorm van ondersteuning nodig en mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *