Maiszaadleverancier mikt op beste rassen per regio

Ook al is Nederland klein, de klimaatverschillen zijn aanzienlijk. Daardoor is het per regio verschillend welk maïsras het best presteert. Voor MOVO-Zaden is dit het uitgangspunt bij de advisering over en de verkoop van maïszaad. En die aanpak slaat aan. Op 11 september houdt MOVO-Zaden de jaarlijkse Maïs-Party.

MOVO-Zaden is een relatief nieuwe speler op de markt van aanbieders van maïszaden. ,,We groeien snel omdat maïstelers gevoelig zijn voor onze benadering. Onze maïsrassen zijn concurrerend en gunstig geprijsd”, zegt Bert Molendijk, directeur-eigenaar van MOVO-Zaden in Breklenkamp (Ov.).

Op vele plekken in Nederland zijn demo- en proefvelden te vinden met maïsrassen van MOVO-Zaden. De geteelde rassen verschillen per regio. ,,De klimaatverschillen binnen Nederland zijn dusdanig groot dat je daar op in moet spelen bij de keuze van een maïsras”, stelt Molendijk. ,,Een ras dat hier in Twente prima presteert, kan in Groningen tegenvallen omdat daar de groeiperiode korter is, en het ras onvoldoende afrijpt.”

20130816persberichtMOVOzaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *