Nieuw VKI-formulier Duitse vleeskuikens

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) heeft een nieuwe versie van het Duitse VKI-formulier voor vleeskuikens gepubliceerd.

Sinds 13 februari jl. staat versie 0.4 van dit Duitse formulier op de website van de productschappen (www.pve.nl). Alle vleeskuikenslachterijen wordt aangeraden hun relaties op te roepen alleen nog het nieuwe formulier te gebruiken.

Korte tijd geleden zijn de VKI-formulieren voor pluimvee aangepast aan de nieuwe regels rond Salmonella. Om de juiste acties te kunnen ondernemen, moeten slachterijen weten of een koppel vleeskippen besmet is met Salmonella (S.e., S.t. of een andere soort). Dit geldt natuurlijk ook voor vleeskuikens uit Duitsland.

Daarom is nu ook het VKI-formulier voor Duitse vleeskuikens geactualiseerd. De aangepaste ‘Erklärung bez. Informationen zur Lebensmittelkette (Masthühner)’ is beschikbaar in een Excel- en in een PDF-formaat. Samen met een toelichting zijn deze formulieren te downloaden van de website van de productschappen. In het Excel-bestand is de toelichting opgenomen als een werkblad; voor de PDF-file is de toelichting een apart PDF-bestand.

Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *