Plannen voor Poultry Academy in Barneveld

De gemeente Barneveld, het Groenhorst College en het Dutch Poultry Centre hebben vergaande plannen voor het starten van een Poultry Academy in Barneveld. Het moet een gespecialiseerd opleidingscentrum voor de pluimveehouderij worden.

Doel van de Academy is om de versnippering van het huidige opleidingsaanbod op te heffen en de kwaliteit te verhogen. De Poultry Academy wordt een landelijk kennis- en opleidingscentrum op mbo- en hbo-niveau.

Het centrum zou een plek kunnen krijgen bij de vestiging van het Groenhorst College in Barneveld. De Poultry Academy moet landelijk, maar ook internationaal een rol van betekenis spelen. Eén gespecialiseerd opleidingscentrum voor de pluimveesector in Nederland kan de huidige versnippering van het opleidingsaanbod tegengaan en de kwaliteit verhogen, stellen de initiatiefnemers.

Directeur Gertwim de Haas van het Groenhorst College constateert een groeiende vraag naar mensen met expertise in de pluimveehouderij bij het bedrijfsleven. Zowel nationaal als internationaal. Er is naast mensen die op pluimveebedrijven werken ook vraag naar managers, voedingsdeskundigen, mensen met veterinaire kennis en onderzoekers met laboratoriumervaring.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *